5 Nisan 2020 Pazar


    


DÜNYADA İYİ ŞEYLER DE OLUYOR!                       

Dünyayı adeta esir alan korona salgını, hayatı çekilmez hale getirse de, yaşanan bir takım olaylar bizleri ümitlendiriyor.

Haftalardır eve hapsolmuş olmanın, sadece pencereden ıssız sokakları izlemenin ötesinde bir hareket alanının olmayışı, hele de nerede duracağını kestirilemeyen ölüm haberleriyle çok sıkıntılı günler yaşıyoruz.
Bunun yanında yıllardır görüşme imkanı olmayan dostlarımı hatırlamak, yıllar sonra annemle birlikte olmak, ona hizmet etmek,  duasını almak; benim için çok önemli bir kazanım… Olması gereken güzel şeyler…

Başka bir pencere ise;  iki hafta karantinaya alının Ronaldo’nun yaptığı açıklamada,  bu süre zarfında bol bol kitap ve Kur’an-ı Kerim okuduğunu söylemesi ayrı bir mutluluk olarak ortaya çıkıyor.

Bunların yanında,  Endülüs İspanya’sında 500 yıl sonra ezanın açıktan okunması ve bunun İspanyol halkı tarafından yadırganmaması önemli bir gelişme.

Ya Almanya ve Fransa’da şimdiye kadar izin verilmeyen minarelerden ezan okunmasına virüs salgını vesilesiyle tahammülün, hoşgörünün oluşması...

Virüs salgını sona erince özellikle Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının yeniden hortlaması söz konusu olmayacağını zannediyor ve Haçlı anlayışın bile köklü bir değişime uğrayacağını düşünüyorum.

Ayrıca ABD başta olmak üzere İtalya ve diğer ülkelerde ellerin dua için “Semaya” açılması bir başka güzellik.

Korona salgını vesilesiyle Batıllar arasında Müslümanlara karşı hoşgörünün gelişmiş olması memnuniyet verici olmakla birlikte,  aynı gelişmenin içimizdeki bir takım kimselerde oluşmaması çok üzücü… Çünkü onlar halâ başörtülü görünce bir yerlerine iğne batmışçasına tepki vermeyi sürdürüyorlar. Elbette gösterilen bu tepkinin sebebinin örtü olmadığını, onun ifade ettiği mana olduğunu çok iyi biliyoruz…

Bu ülkede hep birlikte yaşamak zorunda olduğumuza göre, kendi içimizdeki,  Canan. K. gibi İslam'a hakaret, halkı aşağılama, tehdit ve küfürle yatıp kalkan hazımsız çirkin yüzlüler;  Haçlılardan tahammül ve hoşgörüyü öğrenirler umarım.

İspanya’da 500 yıldır izin verilmeyen ezanın açıktan okunmasına gösterilen “tahammül”ün, içimizde de gerçekleşmesi zor olmayacağı ümidiyle…

Selam, saygı ve dua ile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder